За січень-липень українські експортери поставили на зовнішні ринки яловичини, курятини та свинини на $299,17 млн, в півтора раза більше, ніж торік. Найбільше експортовано м’яса птиці – 168 300 тонн на $226,4 млн.
Як свідчать дані Ради з питань експорту продовольства (UFEB), майже 82% цього об’єму забезпечив «Миронівський хлібопродукт», ще 4% – «Миронівський завод з виготовлення круп і комбікормів», решту – «М’ясопереробний комплекс ЛТД», «Агро-Овен» та інші.
Свіжої яловичини експортовано 6500 тонн на $17 млн, майже все продано до Білорусі. В лідерах серед компаній-експортерів – «Антонівський МК», «Агро-Продукт», «Зевс-ЛТД», «Конотопм’ясо».
На замороженій яловичині експортери заробили $47,3 млн. ТОП-3 лідера: «Агро-Продукт», «Рачинм’ясо» та «Лубним’ясо».
Натомість продажі свіжої, охолодженої та замороженої свинини принесли лише $8,3 млн. Основні поставки забезпечила «АПК-Інвест» – 47,7%. Ще 10% експортувала «Ексім Фуд», 6% – «Кременчукм’ясо».
Попри активний експорт м’яса, вводити обмежень не планується, пише Інтерфакс.
«Якщо є попит на м’ясо, ми повинні виробляти його ще більше. Задача на 2018 рік – нарощувати потужності тваринницького комплексу», – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!