Україна у 2025 році вже виробила 1,25 млн тонн цукру

Станом на 1 грудня українські цукрові заводи переробили 8,36 млн тонн цукрових буряків та виготовили 1,25 млн тонн цукру. Про це повідомила Національна асоціація цукровиків «Укрцукор» у своєму Telegram-каналі, пише Landlord.
За даними асоціації, вихід цукру цього сезону становить 15,02%, що помітно вище, ніж торік (14,11%). Така динаміка пояснюється зростанням середньої цукристості буряків при прийманні — 17,48%, що на 0,71% більше, ніж у 2024 році.
У грудні сезон переробки продовжать 22 заводи.
Лідером виробництва залишається Вінницька область, де виготовили 263 тис. тонн цукру.
Раніше повідомлялося, що за перші три місяці 2025–2026 маркетингового року (вересень–листопад) Україна експортувала 116,1 тис. тонн цукру, з яких 95% — на світові ринки. Основними покупцями стали Ліван (37%), Сирія (18%), Північна Македонія (8%), Боснія і Герцеговина (7%) та ОАЕ (7%).
Нагадаємо, що про те, як змінюється галузь у воєнний час, що відбувається з експортом, енергетикою та кадрами, і яким може бути майбутнє цього бізнесу в Україні, ми поговорили з керівницею Національної асоціації цукровиків України («Укрцукор») Яною Кавушевською.



