Жителі України їдять лише 60-65 % від раціональних норм споживання. Це пояснюється низькою купівельною спроможністю населення. Про це повідомляє Agrotimes.
Ринок плодів і ягід впродовж тривалого періоду обумовлений низькою купівельною спроможністю населення, пояснює цю статистику експерт інституту Інна Сало.
Одночасно в України слабкі позиції на світовому ринку плодів і ягід – експортні поставки у виробництві становлять лише до 10 %, тоді як імпортні – до 50 %.
Нагадаємо, разом з тим Україна у 2020 році увійшла до трійки країн з найбільшим споживанням картоплі. Перше місце в цьому переліку посіла Білорусь (608 кг на особу), друге – Бельгія (522 кг на особу) та третє – Україна (474 кг на особу).
Раніше Landlord повідомляв, що аграрії майже завершили збір сої та соняшника.
Владислава Михайленко
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!