Новини / Садівництво     03 січня 2019 17:35

Український коньяк збираються перейменувати. 32 варіанти назви – голосування

Розпочалося голосування за нову назву коньяку українського виробництва. Перейменування цього напою вимагає Угода про асоціацію з Євросоюзом. Нова назва має з'явитися до 2026 року. Серед варіантів - гайстер, каннук, к'янок, мизарон, узвин, укрньяк.

Голосування з’явилося на сторінці проекту “Географічні зазначення в Україні” у Facebook, який реалізується коштом ЄС.

У списку – 32 варіанти назви: гайстер, каннук, к’янок, мизарон, узвин, укрньяк, бурштин, винбренді, брунат тощо. Деякі назви пов’язані з кольором напою – бурштин, буршти́нок, бурштиняк, златець, златовин, пломінь. А варіант мизарон, наприклад, утворений з літер областей, де виготовляється вино (Миколаївська, Закарпатська, Одеська, Херсонська).

Варіанти назв пропонувалися представниками виробників, торгових мереж, ресторанного бізнесу, владою, профільними асоціаціями, освітянами й науковцями, маркетологами, сомельє та філологами. Всього було запропоновано понад 150 назв, з них фокус-групи відібрали 32.

За інформацією представників проекту, назву, яка переможе, не обов’язково затвердять на офіційному рівні. Голосування індикативне (попереднє). Воно проводиться для того, щоб представники проекту, Міністерство агрополітики та виробники зрозуміли, що найбільше резонує.

Ознайомитися з усіма запропонованими варіантами нової назви українського коньяку та проголосувати за той, що сподобався, можна за посиланням.

Читайте: Українські коньяки стали більш українськими

Коментатори під постом у свою чергу пропонують свої назви: кондубер, якконьяк, дубяк, брендяк, дубвин, хмільняк, дубняк.

Раніше LANDLORD публікував 5 нововведень, що полегшили життя садівникам та виноградарям. Серед них – приведення у відповідність з вимогами законодавства нормативно-технічної документації з виробництва українських коньяків.

Фото: 24tv.ua

Новини за темою:  Літні вечірні відключення: коли чекати нових вимкнень світла в Україні та як їх уникнути
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також