Новини / Рослинництво     28 вересня 2019 15:02

У закарпатському селі виготовляють 200 тонн паприки за сезон

Майже всі мешканці села Велика Добронь на Закарпатті вирощують на своїх присадибних ділянках червоний солодкий і гіркий перець та виготовляють із нього спеції. Для виробництва 1 кг паприки потрібно перемолоти 10 кг сирого перцю. За сезон у селі виробляють 200 т паприки.

Про це повідомляє Seeds за матеріалами ICTV.

У Великій Доброні перець вирощують уже 50 років, навіть вивели свій сорт – «Добронський». Цьогорічний сезон виготовлення паприки на Закарпатті наразі в розпалі: перець збирають, сушать на сонці, завішуючи низками будинки і паркани.

Читайте: Укравіт працюватиме з аграріями напряму – Віталій Ільченко

Розсаду у Великій Доброні висаджують у відкритий ґрунт у травні, удобрюють гноєм, щодня рясно поливають. У нинішньому році через спеку перець дозрів на 2 тижні раніше, ніж зазвичай.

Для місцевих мешканців ця культура – джерело заробітку. Добронська паприка стала справжнім брендом. Продають її за ціною 120 грн/кг. На виготовлення 1 кг паприки йде 10 кг сирого перцю.

Landlord раніше повідомляв про те, що в Україні вирощують паприку на замовлення індійської компанії.

Читайте також