Про це повідомляє Seeds за матеріалами ICTV.
У Великій Доброні перець вирощують уже 50 років, навіть вивели свій сорт – «Добронський». Цьогорічний сезон виготовлення паприки на Закарпатті наразі в розпалі: перець збирають, сушать на сонці, завішуючи низками будинки і паркани.
Читайте: Укравіт працюватиме з аграріями напряму – Віталій Ільченко
Розсаду у Великій Доброні висаджують у відкритий ґрунт у травні, удобрюють гноєм, щодня рясно поливають. У нинішньому році через спеку перець дозрів на 2 тижні раніше, ніж зазвичай.
Для місцевих мешканців ця культура – джерело заробітку. Добронська паприка стала справжнім брендом. Продають її за ціною 120 грн/кг. На виготовлення 1 кг паприки йде 10 кг сирого перцю.
Landlord раніше повідомляв про те, що в Україні вирощують паприку на замовлення індійської компанії.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!