В Університеті Флориди вчені вивели сорт картоплі, у якій міститься на 30% менше вуглеводів, ніж у звичайній (13 грам замість звичайних 19 грам).
Однією з головних цілей творців нового сорту картоплі було задовільнити потреби американських споживачів, адже в США останніми роками увійшла в моду дієта доктора Аткінса, яка передбачає, зокрема, обмеження споживання вуглеводів.
Читайте: Україна входить до ТОП-20 країн-виробників агроорганіки
Крім того, нова картопля володіє ще рядом корисних якостей: наприклад, він визріває за 65-75 дней, замість звичайних ста, і не є генномодифікованим продуктом.
Раніше ми розповідали, що заважає розвиватися вітчизняному картоплярству.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!