У Бразилії вирішили не забороняти гліфосат. Проте ввели обмеження

Про це повідомляє Agroxxi.
Гліфосат належить до гербіцидів, найчастіше використовуваних у Бразилії. Наряду з іншими країнами (США, Канада, Франція) бразилійці провели дослідження безпечності гліфосату в рамках загального процесу переоцінки цього активного інгредієнта.
Переконливих доказів того, що гліфосат володіє будь-якими властивостями, котрі можуть спричиняти рак або інші серйозні патології, зокрема вади розвитку плода, у дослідженні не отримано.
Читайте: Посуха знищує посіви австралійської пшениці. Виробництво впало до 11-річного мінімуму
Було проаналізовано 22 704 проби води, із них тільки в 0,03% випадків вміст гліфосату перевищував допустиму межу. Це дало підстави для висновку, що споживачі продуктів харчування можуть не турбуватися про якість продукції, виробленої з використанням цього пестициду.
У Бразилії дозволено використовувати гліфосат для таких культур, як бавовник, цитрусові та плодові дерева, цукрова тростина, кавове і какао-дерево, евкаліпт, тютюн, виноград, кукурудза, соя, пшениця, жито, овес, рис. В аматорському садівництві застосування концентрованого гліфосату заборонено.
Як повідомляв Landlord, попри те що раніше Емануель Макрон ставив перед урядом Франції завдання відмовитися від гліфосату до 2021 р., нещодавно він визнав, що зробити це неможливо, оскільки такі заходи приведуть до знищення сільського господарства.