НовиниРослинництво

У 2018 році виробництво круп в Україні зменшилося на 9,9%

Про це повідомляє Delo.

За даними Ради з питань експорту продовольства, у структурі зовнішньої торгівлі крупами основна частка (73,9%) належить імпорту. Незначні обсяги круп, які Україна постачає на зовнішній ринок, пояснюють їх низькою якістю, а також специфікою споживання круп в окремих країнах світу.

У 2018 році виробництво круп в Україні зменшилося на 9,9%

Читайте: Чому провідні українські фермери обирають зерносушарки Bonfanti

Водночас у 2018 р. виробництво окремих круп в Україні збільшилося порівняно з 2017-м:

  • вівсяної – на 156%,
  • рису – на 64,4%,
  • гречки – на 16,3%.

Експерти вважають, що Україна має потенційні можливості для виходу на ринок ЄС української крупи, багатої на висівки і клітковину, яка є основою здорового харчування. Така перспектива відкриває шлях до інвестицій у розвиток українського АПК.

Landlord раніше повідомляв про те, що у філії ДПЗКУ «Черняхівський елеватор» завершено монтаж лінії для фасування харчових продуктів. Нове обладнання дасть можливість корпорації виробляти під власною торгівельною маркою цукор, гречану, рисову, а згодом і манну крупу.

 

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку