USDA прогнозує зростання виробництва та експорту курятини в Україні у 2026 році
Українська птахофабрична галузь нарощуватиме обсяги виробництва й активніше виходитиме на ринки Близького Сходу та Африки.

У 2026 році виробництво курятини в Україні може зрости до 1,44 млн тонн. Експорт також збільшиться, тоді як імпорт скорочуватиметься.
Про це йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA).
Згідно з оновленим звітом, у 2026 році українські виробники виготовлять близько 1,44 млн тонн курятини. Це на 30 тис. тонн більше, ніж очікується у 2025 році, та на 50 тис. тонн перевищує показник 2024 року.
Водночас зростатимуть і експортні поставки. У 2026 році USDA прогнозує експорт курятини на рівні 490 тис. тонн, тоді як у 2025-му він складе 470 тис. тонн. Для порівняння: у 2024 році цей показник становив 463 тис. тонн.
За оцінками аналітиків, внутрішнє споживання курятини в Україні також продовжить зростати. Це зумовлено зміною харчових звичок населення, переходом з більш дорогих видів м’яса на курятину, а також уявленням про її користь і доступність.
USDA відзначає, що тенденція до зменшення імпорту та нарощування експорту збережеться у 2025–2026 роках. При цьому українські постачальники планують поступово переорієнтовувати зовнішні ринки збуту: від країн ЄС — до Великої Британії, Близького Сходу та Африки.
Фахівці підкреслюють, що саме ці регіони можуть стати драйверами зростання українського експорту курятини завдяки стабільному попиту та відносно високим цінам.
Нагадаємо, у Шумській громаді на Тернопільщині відкрили нову птахоферму.