Незалежно від того, чи ви готуєте страви до Нового року, чи доїдаєте залишки того, що залишилося з Різдва, деякі страви можуть покращити рівень глюкози у вашій крові, якщо ви залишите їх на ніч у холодильнику, про таку їжу розповів доктор Суні Патель, передає korisno.
Печена картопля
Зазвичай картопля не є найкращим вибором продукту для підтримання стабільного рівня глюкози у крові. Та залишки смаженої чи печеної картоплі і справді можуть бути винятком. Доктор Патель пояснює, що якщо картопля охолоне, то це підвищить концентрацію стійкого крохмалю у ній – тобто харчових волокон, що перетравлюються у товстій кишці.
Саме ці волокна мають мінімальний вплив на рівень цукру в крові.
Стійкий крохмаль піддається мінімальному травленню в тонкому кишечнику, що призводить до повільнішого вивільнення глюкози в кров. Це уповільнене травлення та всмоктування допомагає запобігти швидким стрибкам рівня цукру в крові, – розповів доктор Патель.
Індичка
А ось нежирні білки, до яких належить і м’ясо індички, є судовим вибором для тих людей, які стежать за рівнем цукру в крові.
В індичці мало насичених жирів, і вона допоможе вам залишатися ситими, проте не викликатиме значних стрибків рівня цукру. Білок уповільнює травлення та засвоєння вуглеводів, а це призводить до того, що цукор підвищується дуже поступово.
Печені овочі
Так, це зовсім не дивно, та некрохмалисті овочі, наприклад, броколі, цвітна капуста та листова зелень допомагають стабілізувати рівень цукру в крові завдяки тому, що у них міститься клітковина.
Доктор Патель переконаний, що саме через це глюкоза вивільняється в кров стабільно і не надто швидко. Окрім того, клітковина допоможе вам почуватися ситими та навіть контролювати загальне споживання калорій.
Нагадаємо, приблизно половина зернових культур в Україні експортується через неофіційні канали, уникаючи сплати податків.
Протягом січня-листопада 2023 року Україна імпортувала товарів на суму $57,2 млрд та експортувала на $32,8 млрд, згідно із повідомленням Державної митної служби України.
Станом на 15 грудня 2023 року обсяг експорту зернових та зернобобових культур з України в сезоні 2023/24 склав приблизно 15,3 млн тонн. Це на 4,7 млн тонн, або 23% менше порівняно з аналогічним періодом минулого сезону.
Ціни на українську пшеницю залишаються стабільними через знижену ділову активність на глобальному ринку протягом новорічного періоду з 25 грудня до 5 січня.
Українці пожертвували 27,4 млрд через monobank за 2023 рік, тоді як у 2022 році ця сума становила 8,5 млрд, згідно зі статистикою, яку облікував monobank.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!