ІнвестиціїНовини

TIME розвиває переробку і виходить у виробництво готової продукції

Інвестиційна група TIME продовжує інвестувати у розвиток переробки, розглядаючи її як ключовий напрям аграрного бізнесу. Компанія вже має кілька промислових об’єктів у Черкаській області, які формують замкнений цикл від вирощування сировини до виробництва готової продукції.

«Майбутнє агробізнесу — за переробкою. Вирощувати сировину вже недостатньо. Щоб бути стійкими й конкурентоспроможними, потрібно замикати цикл — від поля до готового продукту», — говорить співвласник групи Юрій Ткаченко.

У межах цього підходу TIME вже запустила завод «Грюнвег»із переробки проса потужністю 15 тисяч тонн зерна на рік. Він виробляє високоякісну пшоняну крупу для внутрішнього ринку й експорту до Польщі та США. У будівництві перебуває ще один масштабний об’єкт — завод «Амілл-Корн», який зможе переробляти 100 тисяч тонн кукурудзи на рік. Його продукція буде використовуватися у пивоварній, снековій, фармацевтичній промисловості та у виробництві дитячого харчування.

Крім цього, група готує проєкт із виробництва вакуумованого вареного буряку — продукту, який давно представлений у європейських супермаркетах, але лише починає з’являтися в Україні. Частину обладнання вже встановлено, решта — у процесі доставки. З цим продуктом TIME планує вихід не лише на український, а й на європейський ринок.

Ще один напрям розвитку — виробництво готової їжі. Проєкт перебуває на етапі планування, однак у компанії вже визначено ключові параметри майбутнього промислового виробництва. «Ми розуміємо, що це логічний крок — перейти від вирощування до створення готового продукту. Це продовження нашої стратегії — рухатися по всьому ланцюгу створення доданої вартості», — підсумовує Ткаченко.

Читайте більше в інтерв’ю Юрія Ткаченка для Landlord.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку