Технології
Агротехнології, інноваційні рішення, автоматизація, фудтех, біотехнології та цифрові інструменти, що змінюють підходи у сучасному агробізнесі. Експертна аналітика, огляди технологічних трендів та найважливіших розробок, які формують стійке й ефективне майбутнє сільського господарства
-
Індія розгортає лабораторії з вирощування “королівської” риби
Ініціатива спрямована на те, щоб Індія не відставала від міжнародного прогресу та розв’язувала проблеми клімату та продовольчої безпеки внаслідок виробництва…
-
Українське печиво з грибами їжовиками полегшує депресію
Savvy Foods вирощує гриби на власній фермі у селі Музичі (Київська область). Тут створені особливі умови – з ідеальним рівнем…
-
В Австрії модернізуватимуть флот Українського Дунайського пароплавства
Плани Українського Дунайського пароплавства охоплюють модернізацію свого річкового флоту, починаючи з першого судна типу “Капітан Антіпов”, яке незабаром відправиться до…
-
Канадська компанія створила лінійку Vegan Kaviar, яка імітує ікру лосося та білуги
Vegan Kaviar представлена у трьох варіантах: ікра зі смаком васабі, оригінальна, яка імітує яйця білуги (риби, яка існує вже понад 3…
-
Науковці уповільнили дозрівання винограду для покращення якості вина
Уповільнення дозрівання плодів знижує вміст шестивуглецевих альдегідів, спиртів і 2-ізобутил-3-метоксипіразину, пов’язаних із зеленими і рослинними нотами вина, і збільшує кількість…
-
В Ізраїлі вивели томати, які в’яляться прямо на лозі
При в’яленні томати нового сорту втрачають близько 80% своєї початкової ваги до того часу, як їх збирають
-
Бренд Yoplait створив грецький йогурт, що нарощує м’язи
Бренд націлений на споживачів, які полюбляють текстуру оригінального Yoplait, на відміну від "злегка кислого, крейдяного смаку" інших варіантів йогурту, який…
-
Італія дає добро на борошно з комах для людей
Раніше Nutrinsect могла продавати це борошно лише як корм для домашніх тварин
-
Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на розробку сосисок із міцелію
Міцелій має низький вміст жиру та високий відсоток клітковини, 20-30% білка в сухій речовині та всі необхідні амінокислоти
-
У горах Закарпаття встановили першу вітротурбіну нового вітряного парку
Обсягу електроенергії, який буде вироблятися, достатньо для щорічного забезпечення 50 тис. домогосподарств
-
Американська компанія Good Day Chocolate створила шоколадні ласощі для сну, спокою та енергії
Good Day Chocolate зосереджується на сферах, які Марголіс називає "станами потреби" — де людям потрібно щось, щоб заснути, заспокоїтися чи…
-
Успішні випробування пройшов реактивний двигун, що працює на коров’ячому гної
Рідкий метан став кращим вибором палива для запусків ракет через його переваги, такі як паливні характеристики, ціна, доступність, простота обігу…
-
П`єш і веселишся: у США випустили “молоко від щасливих корів”
Organic Valley, найбільший в Америці органічний молочний кооператив, випустив унікальне молоко New Organic Valley Family First, додавши туди “яскравий” інгредієнт.…
-
“Нібулон” продовжує реалізацію програми модернізації елеваторного напряму
“Нібулон” продовжує реалізацію програми модернізації елеваторного напряму, яка була затверджена восени 2023 року. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.…
-
Ізраїль першим у світі дозволив стейки, вирощенні з клітин корови
Ізраїль, Нідерланди, Сінгапур, Сполучені Штати та Велика Британія – всі ці країни зробили чималі інвестиції для створення додаткових білкових екосистем
-
ШІ здійснює революцію у сільському господарстві
ШІ може надавати "точніші, але також більш локалізовані" прогнози кліматичних тенденцій
-
У США випробували інноваційний біопестицид проти колорадського жука
Технологія покликана стати альтернативою більш токсичним хімічним пестицидам, а також надати фермерам додатковий інструмент для розв'язання проблем, пов’язаних зі зміною…
-
У Швейцарії створили робота-прополювача, який використовує лазери для боротьби з бур’янами
Швейцарський стартап Caterra створює робота-прополювача Dragonfly, який автономно їздить по овочевих полях і використовує лазери для боротьби з бур’янами. Це…
-
19 реєстрів, власником яких є Мінагрополітики, переводять в онлайн
19 реєстрів, власником яких є Мінагрополітики, переводять в онлайн. Для 14 з них розроблено програмне забезпечення. Про це повідомили у…
-
В Україні створили інтерактивну карту випадків африканської чуми свиней
Асоціація “Свинарі України” у співпраці з Держпродспоживслужбою створила нову інтерактивну карту випадків африканської чуми свиней (АЧС) в Україні. Вона фіксує…
-
На ринок вивели автомати з продажу ягід
Паковання і ціни в автоматах залишаються такими ж, як у роздрібних магазинах, знайомих естонським споживачам
-
На орбіті Землі вперше зібрали урожай редиски
Редис — новий для МКС вид свіжих продуктів, які успішно вирощують і збирають в умовах мікрогравітації
-
У ДАР додано функцію подання електронної звітності до органів статистики
Для користувачів Державного аграрного реєстру доступна нова функція – заповнення та подання електронної звітності до органів статистики. Наразі подати звітність…
-
Розробники Швеції створили “електронний ґрунт”, що прискорює розвиток посівів зернових на 50%
Для стимуляції коріння дослідники використовували високу напругу
-
На ринок вивели рослинні лікери
На британському ринку також доступна рослинна версія класичного лікеру під брендом Black Lines Oat Nog
-
Ізраїльський стартап друкує на 3D-принтері диких вугрів
Глобальний ринок вугрів у 2022 році оцінювався в $4,3 млрд. Середньорічний темп зростання ринку – 2,19%
-
Beyond Meat випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від м’яса
Продукт має на 35% менше насичених жирів у порівнянні зі стандартною яловичиною для гамбургерів


