Еко-технології на 30 га теплиць: британська компанія використовує біо-шпагат для вирощування перцю

Про це повідомляє HortiDaily.
Шпагат виробництва Lankhorst Yarns виготовлений з PLA, рослинного цукру з крохмалю кукурудзи. Після того, як урожай зібрано, його разом із залишками стебел рослин компостують, і в результаті через 6–8 тижнів мотузка на 99% розкладається на мікроволокна.
Читайте: Двохсотрічний сімейний бізнес родини Бунге або історія лідера агроринку
Найбільшою перевагою є екологічна вигода. «Мікроволокна, як показали дослідження, не є шкідливими для ґрунтів і ґрунтових організмів», – розповідає представник компанії Lankhorst Yarns.
Жерар Вонк, менеджер Tangmere Nurseries, підкреслює, що вибір технології не був зроблений компанією на прохання роздрібної торгівлі: «Це дійсно рішення, яке ми приймаємо за власною ініціативою. Тому ми не отримуємо додаткової ціни на використання цієї трохи більш дорогої садівничої пряжі і не будемо продавати більше солодкого перцю».
Таким вибором агропідприємство бере на себе відповідальність у сфері стійкості, оскільки застосування садівничого шпагату з властивістю біодеградації – це крок до обмеження використання пластику при вирощуванні сільськогосподарських культур.
Landlord раніше повідомляв про те, що в Японії відкрили теплицю площею 13 га з електростанцією на біомасі.