У 2022 році споживання м’яса в Німеччині впало до найнижчого рівня за понад три десятиліття через зниження інтересу до свинини, повідомляє just-food.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Середньостатистичний німець з’їв 52 кілограми м’яса минулого року, що приблизно на 4,2 кілограма менше проти показника 2021 року, і є найнижчим показником відтоді, як уряд почав відстежувати споживання м’яса в 1989 році.
Тим часом рівень виробництва в країні падає на тлі падіння попиту, показують попередні дані Федерального інформаційного центру сільського господарства.
У 2022 році було вироблено на 9,8% менше свинини, ніж у 2021 році, і на 8,2% менше яловичини та телятини. Чисте виробництво м’яса птиці впало на 2,9%.

just-food
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило подетальну інфографіку, яка роз’яснює нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Нагадаємо, що такі вимоги затверджено наказом Мінагрополітики від 20 жовтня 2022 року № 813.
У селі Пістинь, що на Івано-Франківщині, містяни вже викупили всіх свиней у рідному Косівському районі, тепер шукають по інших. Все для того, щоб приготувати й передати на фронт домашні ковбаски, паштети, тушкованки та м’ясні каші.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!