Сім’я Линник із Запоріжжя вирішила розпочати новий етап у своєму житті, переїхавши до Львова під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Вони залишились живими, втікаючи від постійних обстрілів. Знову взявшись за роботу, сім’я вирішила відновити свій родинний бізнес – виробництво крафтової рослинної олії за давніми технологіями.
Максим і Альона Линник розпочали виготовлення рослинної олії ще в Запоріжжі, встановивши перший прес для віджиму на балконі своєї квартири. Спочатку вони продали свій продукт лише знайомим. Але завдяки соціальним мережам їхній бізнес розвивався, поки 24 лютого минулого року сім’ї не довелося евакуюватися через обстріли.
Сім’я вибрала Львів як нове місце проживання, надихнувшись наявністю крафтових виробництв у місті. Вони почали будувати свій бізнес спочатку винайнявши невелике приміщення та встановивши туди обладнання.
Сім’я Линник акцентує на екологічності та безвідходності їхнього виробництва.
“Це олія найвищої якості, бо вона без нагріву, без зіткнення з металом. Вона не окислюється, робиться із сирого насіння, не смаженого, не обробленого термічно. Вироблена на заводах олія, по-перше, нагрівається до тисячі градусів, тобто вона вже “мертва”, там нічого не залишається”, — зауважив Максим Линник.
Виробництво родини включає 14 видів олій холодного віджиму та макуху, який також можна використовувати в харчуванні. Максим розповідає, виробництво екологічне та безвідходне.
“Із макухи ми робимо дві речі. Перше, просто її в такому вигляді продаємо. У нас є ось така макуха-мікс. Це суміш макух: тут є льон, кунжут, соняшник і гарбуз. Це можна додавати в салат, каші, хтось у перші страви додає, у випічку”, — каже він.
Сім’я Линник вважає важливим розвивати українське крафтове виробництво, щоб підтримувати національні традиції. На новому місці вони також планують розширювати асортимент продукції, включаючи борошно різних сортів, горіхові мюслі та горіхову пасту.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!