Друга за величиною мережа швейцарських супермаркетів Coop в шести містах запускає продаж гамбургерів та фрикадельок з комахами. У складі – цвіркуни, коники та борошняні черв’яки. Їх розбавляють рисом, морквою, селерою, а задля аромату додають спеції.
Для людини комахи корисніші, ніж яловичина: містять мало насичених жирів та значно більше протеїнів.
Постачає незвичну продукцію стартап Essento. Щоб всі охочі самостійно готували страви з комахами, компанія випустила книгу рецептів.
Офіційно продавати їжу з комахами швейцарцям дозволили 1 травня. Але досі споживати її не поспішали.
За оцінками ФАО, до 2030 року населення планети складе 9 млрд людей. Щоб їх прогодувати, знадобиться удвічі більше продовольства. Доступним джерелом білка можуть стати комахи.
У світі такий харч споживає до 2 млрд людей, переважно азіати. Недавно до тренду приєднались США. Американська компанія Tiny Farms розробила набори для вирощування комах вдома, інша – продає протеїнові батончики з перемеленими цвіркунами.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!