Наближається День святого Валентина, аби зробити приємно своєму партнеру можна приготувати сніданок або вечерю. Деякі пари обирають піти до ресторану або замовити їжу, а інші — приготувати смаколики своїми руками. Аби зробити приємно жінці або чоловіку нижче описано декілька ідей приготування страв на 14 лютого.
Яєчня з сосисок у формі серця
Інгредієнти
- 2 яйця;
- 2 сосиски;
- Перець і сіль, зелень і олія до свого смаку.
Як приготувати
1. Почистіть сосиску та розріжте її вздовж навпіл, не до кінця. Виверніть обидві половинки сосиски та з’єднайте кінці так, щоб утворилось серце. Закріпіть їх зубочисткою.
2. Обсмажте сосиску у рослинній олії на одному боці. Потім переверніть на інший бік і обережно розбийте всередину сосиски яйце. Посоліть і поперчіть до свого смаку. Готуйте, поки яйце не стане готовим.
3. Перекладіть на тарілку і посипте подрібненою зеленню.
Роли з лососем
Інгредієнти
- 120 г рису для суші
- 0,5 аркуша норі
- 50 г філе лосося
- 10 г японського майонезу
- 10 г ікри летючої риби
Як приготувати
1. Приготуйте заправку для рису. У каструлі з товстим дном змішайте 300 г цукру, 200 г рисового оцту і морську сіль до свого смаку. Доведіть до кипіння, помішуючи, після чого зніміть з вогню. Додайте промиті у холодній воді водорості кобу (2 г). Настоюйте заправку 30-50 хвилин при кімнатній температурі.
2. Промийте рис 7 разів, залийте холодною водою на пів години. Потім злийте воду і варіть рис 10-12 хвилин при температурі 100 градусів. Перемішайте рис з заправкою (150 г на 1,5 кг рису) і залиште настоятись під кришкою 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
3. На бамбукову циновку (макісу), обгорнуту харчовою плівкою, покладіть лист норі і розподіліть по ньому рис тонким шаром, покривши весь аркуш. Розкладіть посередині нарізане смужками філе лосося, змастіть майонезом, додайте ікру і скрутіть рол. Сформуйте рол у форму піраміди, а потім бамбуковою паличкою з однієї з трьох сторін зробіть вглиблення. Поріжте на шматочки.
За бажанням до страви можна додати авокадо, огірок, солодкий перець тощо. Ці інгредієнти, які вже заздалегідь порізані, можна викласти на аркуш норі під час того, як і інші продукти.
Піца на День Валентина
Інгредієнти
Для основи
- 175 г борошна;
- 1 ч.л. сухих дріжджів;
- 1 ст.л. оливкової олії;
- 125 мл теплої води;
- Сіль до свого смаку.
Для начинки
- 100 г помідорів;
- 3 ст.л. томатного соусу;
- 6 скибочок шинки;
- 100 г моцарели;
- 50 г тертого пармезану;
- 1/2 ч.л. сушеного часнику;
- 1/2 ч.л. сушеного орегано;
- 1/4 ч.л. меленого перцю;
- Розмарин і базилік для прикраси.
Як приготувати
1. Змішайте борошно, дріжджі і сіль. Окремо змішайте олію і воду, потім додайте цю суміш до сухих інгредієнтів і замісіть тісто. Вимішуйте 2-3 хвилини.
2. Покладіть тісто в миску, змастіть олією ззовні, накрийте харчовою плівкою і залиште у теплому місці протягом 40 хвилин, доки тісто не збільшиться вдвічі.
3. Розкатайте тісто, щоб утворити коло діаметром 30 см, а потім надайте йому форму серця. Можна просто вирізати зайві частини тіста або руками надати бажану форму.
Зазначимо, що тісто можна і придбати у магазині.
4. Змастіть тісто томатним соусом і розмістіть на ньому помідори, сушені трави, моцарелу, шинку і пармезан. Прикрасьте розмарином і базиліком.
5. Випікайте у розігрітій духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
Грушевий тост на грилі
Інгредієнти
- 200 г груші;
- 100 г крем-сиру;
- 3 гілочки чебрецю;
- 4 шматки хліба;
- 1 дрібка сушеного перцю чилі;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- Сіль до свого смаку.
Як приготувати
1. Помийте грушу і наріжте її на шматочки товщиною близько 1 сантиметра.
2. Розкладіть шматочки груші та кусочки хліба на решітку гриля і смажте з обох сторін на грилі, мангалі, у сковороді або у духовці протягом декількох хвилин.
3. Помажте крем-сиром кусочки хліба, потім розкладіть на них шматочки груші, посипте надрібненим чебрецем і сушеним перцем чилі. Полийте оливковою олією.
Лосось з соусом і лимоном
Інгредієнти
Для основної страви
- Стейк лосося – 200-300 г;
- Половина лимона;
- 1 ст. л. соняшникової або оливкової олії;
- 3-5 полуниць (опціонально);
- Дрібка рожевого перцю;
- Сіль до свого смаку.
Для соусу
- 2 яєчні жовтки;
- 1-2 ст. л. соку лимона;
- 50 г вершкового масла;
- Сіль та перець до свого смаку.
Як приготувати
1. Стейк лосося обсушіть паперовим рушником і помістіть на деко для запікання, покрите пергаментом. Посоліть та присипте дрібкою рожевого перцю з обох сторін. Злегка полийте соком з половини лимона та оливковою олією. Запікайте до готовності при температурі приблизно 180 градусів протягом 10-15 хвилин, залежно від товщини стейка.
2. Соус голландез готуйте у вогнетривкій мисці: для цьогго з’єднайте яєчні жовтки з соком лимона і поставте на парову баню. За постійного помішування злегка прогрійте жовтки з лимонним соком.
3. Наріжте вершкове масло на невеликі кубики та поділіть на три частини. Додавайте масло по частинах у жовткову суміш, помішуючи, доки воно повністю не розтане.
4. Додайте нарізані полуниці до соусу.
5. Після готовності стейка, полийте його соусом та подавайте, прикрашаючи за бажанням полуницею.
Жюльєн з червоною рибою та грибами
Інгредієнти
- Філе червоної риби – 300 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
- Печериці – 300 г;
- Вершки 10% – 350 мл;
- Твердий сир – 100 г;
- Борошно – 1 ст. л.;
- Сіль, перець;
- Олія.
Як приготувати
1. Промийте і обсушіть філе, видаліть кісточки і наріжте на кубики. Натріть сир.
2. Розріжте цибулю на чотири частини і нашаткуйте. Гриби розріжте навпіл і наріжте тонкими пластинками.
3. Гриби покладіть на розігріту суху сковороду. Оскільки свіжі печериці виділяють багато рідини, почекайте, доки вона випарується, і додайте олію.
4. Обсмажте гриби кілька хвилин, потім зніміть їх зі сковороди.
5. Обсмажте цибулю до м’якості на олії. За бажанням, додайте невеликий шматочок вершкового масла.
6. Поверніть гриби на сковороду до цибулі, додайте рибу, обсмажуйте кілька хвилин. Посипте борошном, додайте сіль, перець і перемішайте.
7. Влити вершки і готувати, помішуючи, доки соус не загусне.
8. Розкладіть жульєн по кокотницях (або в інший термостійкий посуд), посипте натертим сиром.
9. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте приблизно 10 хвилин.
Нагадаємо, подарунки на День закоханих — це, перш за все, емоції. Чим краще ви знаєте людину, тим вдаліше оберете дарунок, враховуючи смаки та вподобання дорогої серцю особи. Безсумнівно, найкращий подарунок завжди підбирають з любов’ю. Декілька ідей, що подарувати коханим на день Валентина за посиланням.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!