Дослідження виявило, що люди, які відчувають самотність, мають відмінності у нейронних реакціях мозку. Це може бути причиною зв’язку між обмеженою соціальною активністю та схильністю до нездорового харчування, ожиріння, харчових розладів та обсесій, як інформує MedicalXpress на основі даних, опублікованих у JAMA Network Open.
В межах дослідження було залучено 93 здорових американок віком близько 25 років. Під час перегляду зображень їжі (солодкої та солоної) та нехарчових предметів за допомогою магнітно-резонансної томографії вчені спостерігали за їх мозковими реакціями.
Було виявлено, що учасниці з меншим числом соціальних зв’язків показували змінені мозкові реакції на їжу в різних частинах мозку, включаючи області, відповідальні за пасивний режим роботи мозку, лобно-тім’яні ділянки (залучені у прийняття рішень) та області фільтрації візуальної інформації.
Це свідчить про те, що соціальна ізоляція може змінювати нейронні реакції, пов’язані з апетитом, а також порушувати контроль і мотивацію у відповідь на сигнали їжі. Соціальна ізоляція може викликати тягу до їжі, аналогічно тягу до соціальних контактів.
За словами старшого автора дослідження, професора Арпани Гупти, соціальні зв’язки мають велике значення для регулювання споживання нездорової, особливо висококалорійної їжі.
Також аналізувалася реакція мозку на харчові сигнали, склад тіла учасниць, їх харчові звички та стан психічного здоров’я. Жінки, які відчували сильнішу соціальну ізоляцію, зазначали вищий відсоток жирової маси, гірший раціон, симптоми розладів харчової поведінки та погане психологічне здоров’я, пов’язуючи це з негативними наслідками для здоров’я, включно з ризиком зміни харчових звичок, ожирінням та психологічними розладами. Нейронні механізми, що стоять за цим зв’язком, залишаються під питанням.
Нагадаємо, оливки сприяють здоров’ю серця, забезпечують необхідні поживні речовини для підтримки роботи мозку і допомагають контролювати вагу.
Безглютенова дієта переживає своє розквіт. Нині майже на всіх товарах вказується “без глютену”, навіть якщо сам глютен у них ніколи і не був.
Вчені довели, що взаємодія між мозком і кишківником впливає на поведінку людини, руйнуючи при цьому загальноприйнятий стереотип про всі віруси як шкідливі для людини
Використання кориці як добавки може сприяти підтримці здоров’я травної системи та бути корисним для людей із діабетом.
Якщо ви прагнете до здорових перекусів або бажаєте додати до свого раціону якусь корисну та смачну їжу — зверніть увагу на фісташки. Завдяки своєму насиченому смаку та корисним властивостям вони вважаються одним із найкорисніших суперпродуктів.
Які продукти додати до раціону, щоб краще боротися з тривогою. Дослідження все частіше вказують на те, що те, що ми їмо, може впливати на наше емоційне становище. Новий науковий напрямок, відомий як харчова психіатрія, досліджує, як харчування може впливати на наше психічне здоров’я.
Виготовлення хліба на заквасці не потребує використання магазинних дріжджів, оскільки ви створюєте своє власне мікробіотичне середовище, за допомогою води і борошна. Хоча процес приготування такої закваски триває кілька днів, мікроорганізми, які ви розвиваєте в домашніх умовах, мають численні переваги для здоров’я, зазначено на сторінках healthdigest.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Згідно з дослідженням, приблизно 10% населення світу, що складає майже 800 мільйонів осіб, страждають від хронічної хвороби нирок, як повідомляє The IndianExpress. Урологи Пракаш Чандра Шетті та Нітін Шрівастава вказали на п’ять суперпродуктів, які покращують здоров’я нирок. Нирки забезпечують фільтрацію відходів з крові, регулюють електролітний баланс і виробляють гормони, що є ключовими для загального стану здоров’я.
Хвороби серця є головною причиною смертності у більшості людей, зауважують експерти. Вони кажуть, що не обов’язково треба займатися спортом по три години на день і харчуватися виключно рибою та овочами, щоб підтримувати здоров’я серця. Навпаки, декілька простих звичок можуть мати значний вплив на це, пише Huffpost.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!