Через спеку та посуху, яка негативно вплинула на врожай соняшнику, сої та кукурудзи в липні та серпні, українські аграрії можуть збільшити площі під озимою пшеницею.
Про це повідомила GrowHow пресслужба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР),
Як повідомив заступник голови ВАР Денис Марчук, озима пшениця є більш стійкою до засухи й може стати альтернативою для фермерів, які постраждали від несприятливих погодних умов.
Марчук також зазначив, що цьогорічні ціни на пшеницю в Україні будуть вищими порівняно з минулим роком. Зниження врожаю продовольчої пшениці в багатьох країнах світу через засуху сприяє зростанню цін на зернові. Наразі ціни на пшеницю вже перевищують рівень минулого року, що підвищує рентабельність її виробництва в Україні.
Нагадаємо, на якість майбутнього врожаю озимої пшениці впливають: сорт, кліматичні умови, технології та інвестиційні можливості. Вони сприяють вирощуванню збіжжя продовольчого класу, який належить до міжнародної класифікації група “А”. Саме таке зерно має високий попит на міжнародному та внутрішньому ринках.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!