Українські аграрії можуть збільшити площі під озимою пшеницею через посуху

Через спеку та посуху, яка негативно вплинула на врожай соняшнику, сої та кукурудзи в липні та серпні, українські аграрії можуть збільшити площі під озимою пшеницею.
Про це повідомила GrowHow пресслужба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР),
Як повідомив заступник голови ВАР Денис Марчук, озима пшениця є більш стійкою до засухи й може стати альтернативою для фермерів, які постраждали від несприятливих погодних умов.
Марчук також зазначив, що цьогорічні ціни на пшеницю в Україні будуть вищими порівняно з минулим роком. Зниження врожаю продовольчої пшениці в багатьох країнах світу через засуху сприяє зростанню цін на зернові. Наразі ціни на пшеницю вже перевищують рівень минулого року, що підвищує рентабельність її виробництва в Україні.
Нагадаємо, на якість майбутнього врожаю озимої пшениці впливають: сорт, кліматичні умови, технології та інвестиційні можливості. Вони сприяють вирощуванню збіжжя продовольчого класу, який належить до міжнародної класифікації група “А”. Саме таке зерно має високий попит на міжнародному та внутрішньому ринках.