Рослинництво

Переробники не очікують дефіциту високопротеїнової сої завдяки якісному посівному матеріалу

На Любарецькому соєпереробному заводі (ЛСЗ) не прогнозують дефіциту високопротеїнової сої, оскільки співпрацюють з надійними партнерами, які використовують якісний посівний матеріал для вирощування культури.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповіла співвласниця і комерційна директорка Любарецького соєпереробного заводу Галина Матвійчук.

У рамках програми допомоги малим фермерам ЛСЗ приймає сою з нижчим рівнем протеїну за умови відповідності іншим стандартам якості, зокрема, згідно з ДСТУ, вона має бути не гнилою та не пересушеною. Нестачу протеїну в низькопоживній сої компенсують шляхом змішування її з високопротеїновою (41%) для досягнення стандартних показників якості макухи. Завод не використовує штучний протеїн та інші домішки.

За словами Матвійчук, цього сезону спостерігається особливо низький рівень протеїну у ранній сої, зокрема 28-32%. Однак є надія, що більшість цьогорічного врожаю відповідатиме стандартним показникам, тобто матиме протеїн на рівні 37% і більше.

Нагадаємо, сильні опади, які вплинули на збирання сої в Південній Америці, спричинили зменшення обсягів постачань на світовий ринок.

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку