Новини / Рослинництво     18 вересня 2024 19:47

На Харківщині вперше виростили інжир на відкритому ґрунті


В Ізюмському районі Харківщини вперше в Україні зібрали врожай інжиру, вирощеного на відкритому ґрунті.

Про це повідомив головний науковий співробітник Інституту рослинництва імені Юр’єва НААН Сергій Авраменко.

Це стало можливим завдяки 15-річній роботі над адаптацією інжиру до місцевих кліматичних умов.

Протягом цього часу агрономи випробували близько 100 сортів смоковниці з різних країн, розробляючи та вдосконалюючи технології вирощування. Після численних спроб і помилок, перші результати нарешті стали реальністю.

У цьому році зібрано врожай сортів «Золотистий», «Магарачський» та «Харді Чикаго». Надалі планується відбір найбільш підходящих сортів для Харківщини та подальше удосконалення технологій вирощування.

В Україні вирощування інжиру потребує особливих технологій. У південних регіонах, таких як Одещина і Херсонщина, інжир росте з мінімальним захистом завдяки м’якому клімату. В інших регіонах, зокрема в Харківщині, необхідна адаптація сортів і спеціальні методи вирощування, включаючи утеплення рослин на зиму і правильний догляд протягом року.

Нагадаємо, фермери відмовляються від вирощування нуту через відсутність ефективних засобів захисту рослин.

Новини за темою:  МХП змінює аграрну стратегію: кукурудзи більше, соняшнику – менше
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також