Цієї осені на Черкащині планують запустити новий завод з переробки фундука, ініціатором якого стала компанія Hazelstar.
Про це повідомив власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко.
На заводі оброблятимуть не лише італійські сорти, а й такі популярні різновиди як Барселонський, Каталонський та інші. За інформацією SEEDS, підприємство готується прийняти на переробку перші 100-200 тонн фундука вже цієї осені.
Макар Терещенко, розповів, що різні сорти горіхів перероблятимуть за різними технологіями: італійські сорти піддаються бланшуванню шляхом прожарювання, що надає їм кремове забарвлення, тоді як інші сорти обробляються паром, що дещо змінює їхню структуру.
Зараз на кондитерському ринку України є попит на горіхи, оброблені обома методами. Також на ринку активно використовують сорти фундука з різних країн, зокрема Азербайджану, Грузії та Польщі. Відкриття нового заводу сприятиме задоволенню зростаючих потреб промисловості та розширенню асортименту перероблених горіхів на внутрішньому ринку.
Нагадаємо, виробництво овочів, фруктів, горіхів та бобових страждає через нестачу запилювачів.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!