Результати нового дослідження свідчать про те, що особи, які практикують інтервальне голодування, можуть стикатися з підвищеним ризиком смерті від хвороби серця, пише The Washington Post.
Відповідні висновки були представлені на початку тижня під час засідання Американської кардіологічної асоціації у Чикаго.
Під час дослідження було проаналізовано дані щодо харчових звичок 20 000 дорослих американців, яких спостерігали з 2003 по 2018 рік.
Це дослідження виявило, що ті, хто приділяв вагу інтервальному голодуванню – наприклад, восьмигодинному харчуванню – мали на 91% більший ризик смерті від серцево-судинних захворювань порівняно з тими, хто приділяв увагу традиційній дієті.
Дослідження показало, що цей підвищений ризик також спостерігався серед осіб з хронічними захворюваннями або раком.
Особи з серцево-судинними захворюваннями, які практикували інтервальне голодування, мали на 66% більший ризик смерті від серцевих захворювань або інсульту.
Люди, хворі на рак, також мали більше шансів померти від хвороби, якщо практикували інтервальне голодування порівняно з тими, хто споживав їжу у звичайному режимі.
Віктор Вензе Чжун, головний автор дослідження та керівник відділу епідеміології та біостатистики у Школі медицини Шанхайського університету Цзяо Тун у Китаї, зауважив, що особи, які вже мають серцево-судинні проблеми чи рак, повинні бути особливо обережні щодо інтервального голодування.
Він також додав, що, здається, більш важливим є те, що люди їдять, а не коли вони їдять.
Хоча не зрозуміло, чому інтервальне голодування збільшує ризик для здоров’я, дослідження показало, що особи, які практикували режим 16:8, мали менше м’язової маси порівняно з тими, хто не обмежував час споживання їжі.
Це підтверджується попереднім клінічним дослідженням, яке було опубліковано у журналі JAMA Internal Medicine і показало, що люди, які дотримувались обмеженої за часом дієти, втрачали більше м’язової маси.
Важливо зберігати м’язи з віком, оскільки вони допомагають уникнути падінь та інвалідності, а також можуть покращити обмін речовин.
Чжун підкреслив, що результати дослідження не є остаточними і вони показали лише кореляцію між обмеженим часом харчування та підвищенням смертності, а не причинно-наслідкові зв’язки.
Можливо, люди, які обмежували споживання їжі, мали інші фактори ризику, які могли пояснити підвищену смертність від серцевих захворювань.
Дослідження також мало обмеження у тому, що воно базувалося на інформації про дієту, надану самими учасниками.
Інтервальне голодування активно просувалося зірками та експертами у галузі охорони здоров’я, але його можливі переваги залишають
Нагадаємо, оливки сприяють здоров’ю серця, забезпечують необхідні поживні речовини для підтримки роботи мозку і допомагають контролювати вагу.
Нирки забезпечують фільтрацію відходів з крові, регулюють електролітний баланс і виробляють гормони, що є ключовими для загального стану здоров’я. Згідно з дослідженням, приблизно 10% населення світу, що складає майже 800 мільйонів осіб, страждають від хронічної хвороби нирок.
Вчені довели, що взаємодія між мозком і кишківником впливає на поведінку людини, руйнуючи при цьому загальноприйнятий стереотип про всі віруси як шкідливі для людини
Використання кориці як добавки може сприяти підтримці здоров’я травної системи та бути корисним для людей із діабетом.
Якщо ви прагнете до здорових перекусів або бажаєте додати до свого раціону якусь корисну та смачну їжу — зверніть увагу на фісташки. Завдяки своєму насиченому смаку та корисним властивостям вони вважаються одним із найкорисніших суперпродуктів.
Які продукти додати до раціону, щоб краще боротися з тривогою. Дослідження все частіше вказують на те, що те, що ми їмо, може впливати на наше емоційне становище. Новий науковий напрямок, відомий як харчова психіатрія, досліджує, як харчування може впливати на наше психічне здоров’я.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Хвороби серця є головною причиною смертності у більшості людей, зауважують експерти. Вони кажуть, що не обов’язково треба займатися спортом по три години на день і харчуватися виключно рибою та овочами, щоб підтримувати здоров’я серця. Навпаки, декілька простих звичок можуть мати значний вплив на це, пише Huffpost.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!