Про перспективну акваферму повідомляє «Житомир-Онлайн». Її хочуть збудувати за ініціативи міжнародної агенції Goodvil, за участі інвесторів Данії та житомирської ГО «Атошник», яке й візьметься за будівництво акваферми та бізнес-складову проєкту.
Житомирський національний агроекологічний університет має наміри поліпшити технологію вирощування австралійських раків в Україні – для цього проводитимуть наукові дослідження.
М’ясо австралійського червонопалого рака значно смачніше, ніж у річкового українського. До того ж, з тропічного рака отримують на 30% більше м’яса, аніж з його українських родичів.
Річковий рак росте 3-5 років, натомість «австралієць» уже через півроку життя важить 60 грамів (річковому раку потрібно 3 роки, щоб досягти такої ваги).
Читайте: На Миколаївщині юрист-фермер вирощує чорноморських устриць
Австралійські раки набагато продуктивніші порівняно з річковими. Так, річковий дає потомство раз на рік. Натомість австралійці можуть розмножуватися до трьох разів на рік.
В Україні австралійських раків взимку слід тримати у штучному аквасередовищі, а влітку можна випускати у відкриті водойми.
Як повідомляв раніше Landlord, австралійських раків уже успішно вирощують на півдні України – ціна на великих раків при цьому сягає навіть до 1000 гривень за кілограм.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!