Новини

Періодичність перевірок у сфері безпечності харчових продуктів збільшиться

У зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів перебувають під посиленим контролем. Про це заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Він зауважив, що важливим також є питання впровадження системи HACCP.

Нагадаємо, як раніше повідомляв LANDLORD, до 20 вересня 2018 року систему НАССР повинні у себе запровадити виробники готової продукції, яка не містить інгредієнтів тваринного походження.

«Очікуємо, що невдовзі існуюча періодичність планових перевірок зміниться з одного разу на два, три, п’ять років, залежно від ступеня ризику об’єкту, і заходи контролю відбуватимуться раз на квартал або на півроку залежно від ступеня ризику», – додав Володимир Лапа

Одним із важливих питань забезпечення безпечності продуктів є виявлення і вилучення з обігу фальсифікованих продуктів. Фальсифікатом, зазначив доповідач, є вся неправильно маркована продукція.

Говорячи про нормативно-правову забезпеченні здійснення санепіднагляду голова Держпродспоживслужби розповів про роботу над уніфікованою формою акту,  введення посадової особи з повноваженнями головного державного санітарного лікаря.

«Ми всі працюємо на державу, а держава має працювати на людей. Люди повинні знати, що їхні права захищають», – торкнувся керівник Держпродспоживслужби теми захисту прав споживачів. Наразі близько 50% усіх звернень, що надходять під час особистого прийому, зазначив Володимир Лапа, пов’язані саме з цією сферою, тож вона потребує особливої уваги.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку