Під час міжнародної виставки харчової промисловості SIAL 2024 у Парижі на Національному стенді України візитери мали змогу ознайомитися зі смаками українських сирів та сертифікованої органічної продукції.
Експертка у сфері сироваріння та засновниця ProCheese Оксана Чернова презентувала унікальні авторські поєднання смаків, серед яких були:
- Козиний камамбер ТМ Zinka з Київщини;
- Копчена міні-моцарела ТМ Lel’ з Кіровоградщини;
- Сир «Відьмацький» від ТМ «Канів» з Черкащини;
- «Гауда Особлива» від ТМ «Органік Мілк» із Житомирщини;
- Продукція від ТМ «Стодола»;
- Нектаринове пюре ТМ «Дунайський Аграрій».
Оксана Чернова зазначила, що їхній підхід полягає не лише у продажу сиру, а й у створенні емоційної презентації, яка поєднує традиції сироваріння з сучасними смаковими поєднаннями. Вона підкреслила важливість участі у таких заходах для представлення продукції та встановлення довготривалих зв’язків з міжнародними партнерами.
Презентація української молочної продукції на SIAL є важливим кроком у зміцненні позицій на світовому ринку. Чернова вважає, що такі виставки критично важливі для формування іміджу України як країни з великим потенціалом у молочній галузі.
Серед перших успіхів виставки український виробник снеків з натурального сиру Prime Snack (snEco) здобув SIAL Innovation 2024 Grand Prix у номінації «Молочні продукти».
Національний стенд України на SIAL Paris 2024 організований ГС «Ю-Фуд» під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України, за підтримки кількох міжнародних організацій та проєктів.
Нагадаємо, у вересні 2024 року Україна експортувала 1,26 тис. тонн молочної сироватки, що на 25% менше, ніж у серпні, і на 6% нижче показників вересня 2023 року.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!