На чому краще заробляти ягідникам – прогноз експерта

Про це пише SEEDS за результатами Міжнародної конференції аграрного бізнесу «Збільшення доходів в міжнародній торгівлі», що відбулася в Києві.
Зокрема, добре майбутнє для ніші переробки прогнозує власник ягідної компанії S.B. Frozen Foods Андрій Жуков. Він зауважує, що споживання ягід у стандартному форматі в Україні доволі невелике. Але змінити таку тенденцію цілком реально, якщо популяризувати нові ягідні тренди, зокрема, заморожені напівфабрикати з фруктів і ягід для виготовлення кондитерських виробів та напоїв. Цей тренд вже здобув популярність в Європі та Америці.
Читайте: По декілька врожаїв ягід на рік: вдосконалення херсонських фермерів
Він каже, що компанія вже готує телепроекти з популяризації цього напрямку спільно з французькими кондитерами, а також шукає партнерів для реалізації продукції.
«Багато продуктів з ягід імпортуються до України, кінцева вартість яких явно вища, ніж готові запропонувати вітчизняні виробники. Фрукти, ягоди – все це наше, українське, все це поруч росте, але цим треба займатися», – підкреслив Андрій Жуков.
Він впевнений, що ніша переробки може принести досить вагомий прибуток виробникам.
Як раніше повідомляв Landlord, фермерський кооператив на Чернігівщині налагодив постачання заморожених ягід до ЄС.