В Україні розпочала роботу делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії із аудитом системи державного контролю при експорті м’яса птиці та продуктів з нього. Про це повідомляють в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів де і почалась зустріч.
Зазначається, що сторони висловили сподівання на плідну роботу місії, що є передумовою для відкриття ринку Японії для українського м’яса птиці та продуктів з нього. Делегація працюватиме в Україні до 23 липня 2018 року.
Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив на зусиллях, які були прикладені сторонами для організації даного візиту та організаційній роботі, що стала одним із результатів зустрічі із японськими колегами під час його візиту до Японії. Також він відзначив, що українська сторона високо цінує цей прогрес, якого вдалося досягти Україні та Японії за останні роки співпраці і висловив сподівання на її розширення в майбутньому.
«Також фахівці Держпродспоживслужби охарактеризували впроваджену в Україні державну програму спостереження за грипом птиці, дієвість державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці, проведені заходи при ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці в Україні в попередні роки. Особливу увагу при обговоренні було приділено реєстрації потужностей з вирощування птиці, здійсненні офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки в них та системі сертифікації продукції». – йдеться у повідомленні.
Планується, що представники Японії відвідають Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост, кілька подвірних господарств та інші об’єкти птахівничої галузі.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!