Про це повідомляє Укрцукор.
Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв виніс постанову, в якій надав доручення Міністерству охорони здоров’я та зацікавленим відомствам створити алгоритм віднесення харчових продуктів до категорії з підвищеним вмістом жирів, солі та цукру. В планах – обмежити виробництво та ввезення товарів з підвищеним вмістом жирів, солі та цукру.
Згідно з дослідженнями, основні джерела цукру – це вироби з борошна, торти, тістечка, цукерки, солодкі кисломолочні продукти і сирні вироби, солодкі безалкогольні напої, нектари та соковмісні напої. Надмірний вміст жирів у таких продуктах – ковбасах, кондитерських виробах, масложировій продукції і соусах.
Читайте: Узбекистан розблокував імпорт українського цукру
Як повідомляв LANDLORD, в Австралії вирішили боротися з ожирінням та ввели податок на цукор в напоях.
Фото: GrowFood
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!