Новини / Рослинництво     28 січня 2019 17:02

Куди українським фермерам краще експортувати часник

Ради з питань експорту продовольства (UFEB) радить українським виробникам експортувати часник у свіжому вигляді та орієнтуватися на ринок Європи, Прибалтики та Північної Америки.

Про це повідомляє Інфо-Шувар.

Світовий ринок часнику постійно зростає як у постачанні, так і в споживанні. Топ-виробником та експортером часнику є Китай – його частка на світовому ринку становить 80%.

ЧитайтеВиведено стійке до засухи насіння кукурудзи. Україні не загрожує апокалістичний сценарій ПАР (ІНФОГРАФІКА)

Україна у 2018 р. експортувала 1,3 тис. т. часнику, при цьому основними покупцями були Білорусь, Латвія, Польща, Естонія, Грузія та Австрія.

На майбутнє UFEB радить українським виробникам часнику орієнтуватися на ринок Європи, Прибалтики та Північної Америки. Оскільки у світі домінує попит на свіжу продукцію, то рекомендують нарощувати постачання часнику у свіжому вигляді.

Найбільш конкурентоздатними UFEB вважає стрілкуючі сорти (hard neck).

Landlord раніше повідомляв про те, що в Україні вивели часник, стійкий до хвороб.

Читайте також