Авокадо, знамените своєю користю для здоров’я, може не підходити всім. Згідно з дослідженнями Університету Монаша, хоча авокадо відомий своїм високим вмістом корисних жирів, які сприяють здоров’ю серця та контролю холестерину, він може бути не рекомендованим для людей із синдромом подразненого кишківника (СПК).
СПК асоціюється з труднощами в засвоєнні певних видів вуглеводів, званих FODMAP. Саме тому дієта з низьким вмістом FODMAP часто рекомендується для зменшення гастроентерологічних симптомів у таких пацієнтів. В рамках цієї дієти продукти як авокадо заборонені через вміст сорбіту та персеїтолу — специфічних видів цукрових поліолів, які погано засвоюються організмом і можуть викликати дискомфорт, такий як газоутворення або діарею.
Нещодавні дослідження показали, що хоча авокадо і багатий на сорбіт, основну проблему може становити персеїтол — рідкісний вид поліолу, виявлений виключно в авокадо. Цей компонент має складнішу молекулярну структуру порівняно з сорбітом, що робить його ще більш важким для засвоєння.
Такі відкриття важливі для тих, хто страждає на СПК або інші шлунково-кишкові розлади, адже дозволяють коригувати їхнє харчування для зменшення неприємних симптомів, а також підкреслюють необхідність індивідуалізації дієтичних рекомендацій.
Нагадаємо, оливки сприяють здоров’ю серця, забезпечують необхідні поживні речовини для підтримки роботи мозку і допомагають контролювати вагу.
Дослідження виявило, що люди, які відчувають самотність, мають відмінності у нейронних реакціях мозку. Це може бути причиною зв’язку між обмеженою соціальною активністю та схильністю до нездорового харчування, ожиріння, харчових розладів та обсесій, як інформує MedicalXpress на основі даних, опублікованих у JAMA Network Open.
Безглютенова дієта переживає своє розквіт. Нині майже на всіх товарах вказується “без глютену”, навіть якщо сам глютен у них ніколи і не був.
Вчені довели, що взаємодія між мозком і кишківником впливає на поведінку людини, руйнуючи при цьому загальноприйнятий стереотип про всі віруси як шкідливі для людини
Використання кориці як добавки може сприяти підтримці здоров’я травної системи та бути корисним для людей із діабетом.
Якщо ви прагнете до здорових перекусів або бажаєте додати до свого раціону якусь корисну та смачну їжу — зверніть увагу на фісташки. Завдяки своєму насиченому смаку та корисним властивостям вони вважаються одним із найкорисніших суперпродуктів.
Які продукти додати до раціону, щоб краще боротися з тривогою. Дослідження все частіше вказують на те, що те, що ми їмо, може впливати на наше емоційне становище. Новий науковий напрямок, відомий як харчова психіатрія, досліджує, як харчування може впливати на наше психічне здоров’я.
Виготовлення хліба на заквасці не потребує використання магазинних дріжджів, оскільки ви створюєте своє власне мікробіотичне середовище, за допомогою води і борошна. Хоча процес приготування такої закваски триває кілька днів, мікроорганізми, які ви розвиваєте в домашніх умовах, мають численні переваги для здоров’я, зазначено на сторінках healthdigest.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Згідно з дослідженням, приблизно 10% населення світу, що складає майже 800 мільйонів осіб, страждають від хронічної хвороби нирок, як повідомляє The IndianExpress. Урологи Пракаш Чандра Шетті та Нітін Шрівастава вказали на п’ять суперпродуктів, які покращують здоров’я нирок. Нирки забезпечують фільтрацію відходів з крові, регулюють електролітний баланс і виробляють гормони, що є ключовими для загального стану здоров’я.
Хвороби серця є головною причиною смертності у більшості людей, зауважують експерти. Вони кажуть, що не обов’язково треба займатися спортом по три години на день і харчуватися виключно рибою та овочами, щоб підтримувати здоров’я серця. Навпаки, декілька простих звичок можуть мати значний вплив на це, пише Huffpost.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!