Китайські вчені вивели декілька сортів рису, який може рости у морській воді. Таким чином зможуть нагодувати 200 мільйонів людей. Виявилося, що урожайність «морського» рису майже втричі більша, аніж звичайного, повідомляє independent.co.uk.
Рис вирощували на експериментальному полі біля прибережного міста Чіндзоу з Циндао в східній провінції Шаньдун Китаю. Було висаджено 200 різних видів зерна, придатних для вирощування в солоних умовах. Морську вода перед тим, як подати на поля, розбавляли прісною.
«Результати випробувань значно перевершили наші очікування», – сказав Сіньхуа Лі Шипін, професор сільського господарства Університету Янчжоу, який бере участь у проекті. Замість 4,5 тонни рису на гектар учені отримали до 9,3 тонн на гектар.
У Китаї «гуляє» 1 млн км2 землі, на якому урожай не росте через високу солоність. Вчені сподіваються, що новий сорт «морського» рису дозволить використовувати деякі з цих територій для сільського господарства.
Якщо навіть десята частина цих районів була б засаджена з рисом, вони могли б гарантувати 50 мільйонів тонн їжі – достатньо, щоб нагодувати 200 мільйонів людей і збільшити виробництво рису в Китаї на 20%.
Раніше Landlord повідомляв, що вчені з Китаю винайшли технологію, завдяки якій можна перетворювати пустельні землі на родючий ґрунт. За півроку дослідники з Чунцинського університету Цзяотун засіяли 200 гектарів посушливої землі автономного району Внутрішня Монголія на півночі країни і створили оазиси, вирощуючи на них сільськогосподарські культури.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!