Кейси
-
Мед у посуді з воску – українське ноу-хау
Продукцією пасічника з Дніпра Андрія Горбоноса ласують не лише українці, а й мешканці Ізраїлю та Арабських Еміратів. А все тому,…
Читати далі » -
Сироварня та коптильня: на Донеччині гранти на власну справу дає Червоний Хрест
Аграрії Донеччини мають змогу зберегти худобу й навіть розвивати свій бізнес завдяки коштам Червоного Хреста. Майже 100 родин із сіл…
Читати далі » -
Як виростити 10 т солодкого перцю з гектару: кейс фермера з Черкащини
Щоб виростити урожайний перець, не слід економити на насінні. Фермер Олександр Пастушенко купує якісне насіння по 2 грн за штуку.
Читати далі » -
Іноземні інвестиції на Прикарпатті: чому німець вклав мільйон євро й очікує на ринок землі
У Міхаеля Дільмана – німецького фермера, що нині господарює на Прикарпатті, – 320 га землі. У справу він вклав мільйон…
Читати далі » -
Город у вантажному контейнері: кейс фермера з Київщини
Технології з США – вертикальні ферми уже запрацювали на Київщині. Сергій Нікіфоров, який взявся вирощувати салат та ягоди в контейнерах,…
Читати далі » -
Як сімейне фермерське господарство на Рівненщині розвиває агротуризм
Сімейне фермерське господарство «Надія», що в селі Шпанів Рівненського району, має безліч ідей для агротуризму і втілює їх у життя.…
Читати далі » -
Поставки ягід до ЄС: кейс чернігівського фермера
Фермер Андрій Білий із Чернігівщини починав свій бізнес із одного гектара. Зрозумівши, що продавати ягоди в сезон – не вигідно,…
Читати далі » -
Кейс: як канадська сім’я побудувала масштабний тепличний бізнес ФОТО
Канадська Twin Creeks будує в Онтаріо тепличний комплекс розміром 8 га, після чого площі теплиць компанії становитимуть 16 га. Завдяки…
Читати далі » -
ПСП Дмитрівка: як родинна справа переросла у зразковий агробізнес
ПСП «Дмитрівка», що займається рослинництвом у Березанському районі Миколаївської області, — це передусім сімейна справа. Але завдяки професійному підходу до…
Читати далі » -
Галицькі кавуни: кейс фермера з Прикарпаття
Фермер Богдан Лутчин вирощує ремонтантну полуницю, але цьогоріч ще й посіяв кавуни. На диво, вони змогли скласти конкуренцію херсонським і…
Читати далі » -
Секрети в’ялених помідорів: італійський делікатес опанували на Херсонщині
Покуштувавши італійський делікатес, підприємці Андрій Бігленко та Дмитро Моцак почали й собі експерименти з помідорами. Спочатку в’ялили їх на кухні,…
Читати далі » -
За 5 років більше мільярда інвестицій: як чеські підприємці обробляють землі в Україні
Два чеських бізнесмени Петр Крогман та Петр Томан 5 років тому заснували в Україні агрокомпанію «Ресіліент» і за цей час…
Читати далі » -
Кейс господарства Жорнище: як залучити кошти на посівну
Директор господарства «Жорнище» з Вінниччини Михайло Онофрійчук вважає фінансову програму з кредитування фермерів «ЛегкоПосівна» вдалим рішенням компанії «Сингента» та партнерів.…
Читати далі » -
Чорна ікра зі Львівщини: кейс Карпатського водограю
У 2020 році українці їстимуть чорну ікру зі Львівщини. Принаймні на це розраховують у фермерському господарстві, що третій рік поспіль…
Читати далі » -
Сімейний бізнес: як родина біологів заснувала крафтову виноробню на Миколаївщині ФОТО
Історія сімейної виноробні «Сливино» тільки починається: її засновники мають в активі виноградник всього на 500 кущів, проте вже заклали 6…
Читати далі » -
Фермери з Приазов’я пропонують скуштувати найдорожчу ікру у світі
Подружжя Мостових заснувало равликову ферму. Слимаків продають на експорт, а гостям пропонують вишукані делікатесні страви.
Читати далі » -
Як вирощують шиїтаке: досвід закарпатської грибоферми
Виробництвом шиїтаке в Україні займаються лише кілька ферм. Для його вирощування потрібні спеціальні умови, оскільки гриб дуже чутливий до будь-яких…
Читати далі » -
Із офісу – у вівчарі: як перекладач створив овечу ферму на Прикарпатті
Невелика овеча ферма другий рік успішно працює в селі Станіславівка. І фермер має амбітні плани її розвитку, а також хоче…
Читати далі » -
Як вигідно продати свою продукцію: зразковий маркетинг сімейного бренду українських пасічників ФОТО ВІДЕО
Бізнес, що надихає. Саме так можна сказати про «Медових братів» – сімейний бренд меду, який заснували Юрій Янішин, Євген Янішин…
Читати далі » -
Українські ковбаси в Огайо: як родина Сало створила прибутковий бізнес у США ВІДЕО
Українська родина Сало тримає м’ясну крамницю в Огайо вже понад 40 років. Тут виготовляють ковбаси за традиційною технологією, секрети якої…
Читати далі » -
З нуля до 2000 га: як починалася унікальна історія аграрія Григорія Плічки
Керівник приватного підприємства «Альтаїр» Григорій Плічко розвинув свій агробізнес буквально на порожньому місці. На початку фермеру бракувало коштів, проте було…
Читати далі » -
Підбір кадрів у Нібулон: Олексій Вадатурський про систему управління людьми
Найбільш мотивована людина в компанії – її власник. Так вважає генеральний директор і засновник «Нібулона» Олексій Вадатурський. Його агрохолдинг, який…
Читати далі » -
Бізнес на вирощуванні фундука: 8 секретів від черкаського господарства ФОТО
Фундук для українців – відносно нова культура, проте є господарства, які вже досягли чималих успіхів у цьому бізнесі і готові…
Читати далі » -
Як заробити на відходах землеробства: херсонські фермери впроваджують екотехнології
Технологія компостування, яку сьогодні активно впроваджують фермерські господарства Херсонщині, дозволяє заощаджувати на агрохімічному обробітку та добривах до 30% коштів, а…
Читати далі » -
Ананаси, інжир, фейхоа, папайя – 40 тис. екзотів вирощує фермер на Київщині
Анатолій Патій конструює теплиці-термоси, що дозволяють платити за опалення в 15 разів менше, ніж пересічні українці, й мають чудове освітлення.…
Читати далі » -
Ризик на мільйон або як подружжя Скорук заснувало власне господарство
Подружжя Скорук побудувало свій бізнес фактично з нуля. Їх господарство «Скорук А.В.» зародилося на початку буремних 90-х у Дніпропетровській області.…
Читати далі » -
Хвойники, квіти, ландшафтний дизайн – в селі Донеччини переселенка розвиває успішний бізнес
Буквально з нуля довелося відновлювати власний бізнес фермерці-переселенці з окупованої частини Донбасу. Адже втікала, залишивши буквально все: житло, розплідник рослин,…
Читати далі » -
Сомалійські підлітки варять в Одесі соус: історія сімейного бізнесу
Молоді сомалійці – 16-річна Муніра і 15-річний Ібрагім, які нині живуть в Одесі, варять соус за маминим рецептом під брендом…
Читати далі » -
Боротьба за спадок або як нащадки поховали бізнес Кідмана
S. Kidman & Co Ltd – один із найбільших виробників яловичини в Австралії зі стадом у 185 тис. корів. Агрогігант…
Читати далі » -
Шафран із Херсонщини може здійснити прорив у лікуванні онкології
Шафран, який уже п’ять років вирощують на Херсонщині, може стати українським брендом на світовому ринку. Бо за своїми властивостями він…
Читати далі »