Про це повідомляє Agravery.
Для запуску проекту жінка пройшла курси в бізнес-школі та подала заявку до британського благодійного фонду HERA, який підтримує жінок-підприємців, на закупку обладнання. Після співбесіди отримала 500 євро.
«З представницею фонду поїхали прямо в магазин, і я купила кухонний комбайн, спеціальний термометр, набір професійного посуду», – розповідає Мартим`янова.
Перший оригінальний рецепт цукерок – на основі гречаної муки та смаженої цибулі. Потім до смаколика жінка додала агар-агар і какао, та самостійно розробила пропорції. Згодом зявилися мармелад на агар-агарі, грильяж і навіть рахат-лукум.
Наразі за зовнішнім виглядом і складом цукерки нагадують енергетичні батончики. Однак, за словами Оксани, зменшити вміст калорій вона поки що не прагне.
Крупу купує у роздрібних мережах або у виробників напряму. Однак, останніх часто змінює, тому що на ринку складно знайти якісну обсмажену чи зелену гречку.
Читайте: Виноградне борошно, захист пшениці від іржі: головні досягнення агронауки США у 2018 році
Сьогодні середній оборот на місяць становить біля сотні коробок цукерок по 16 штук у кожній вагою 250 грам та вартістю 150 грн. Також реалізовує продукцію в кафе, ресторанах та місцевих магазинах.
Просуває товар на сторінках у соцмережах. Найприбутковіші сезони – кінець осені та початок грудня, тобто передноворічні свята, й середина-кінець літа. Паралельно зростає кількість корпоративних замовлень. Сьогодні вони становлять 20% від загальних продажів підприємства.
Наразі всю продукцію Оксана Мартим`янова виробляє вдома на власній кухні. Тож у майбутньому хоче відкрити повноцінний цех з новим обладнанням.
Як раніше повідомляв Landlord, у селі Залісці на Хмельниччині американець організував органічну ферму. Чіп Тейлор вирощує овочі без застосування хімічних добрив і пестицидів та продає їх у ресторани. Урожай на грядках збирають по кілька разів за сезон.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!