КейсиНовини

$50 та година на догляд: на Львівщині фермери вирощують черв’яків

Про це повіломляє Аgroday.

Гумус із черв’яків добувають фермери на Львівщині й сподіваються інтегрувати свій бізнес в міську інфраструктуру, аби переробляти відходи їжі, яку викидають мешканці на звалища. Адже рештки їжі слугують хорошою сировиною для виготовлення гумусу – екологічно чистого добрива для рослин.

Фермери зі Львівщини Юрій Поляков та Ірина Миронова започаткували свою справу з виготовлення органічних добрив спочатку для власних потреб. У розвиток справи, що нині має бренд «Львівський хробороб», щомісячно вкладали незначні кошти: лише по 50 доларів. Черв’яки, що переробляють будь-які органічні відходи домашнього господарства в добриво для рослин – гумус – не вимагають надто пильного догляду. Достатньо приділяти їм годину на день, кажуть фермери.

Читайте: Про зупинення ерозії, мікрозаказники й зменшення пестицидного навантаження

Поступово бізнес Юрія Поляков та Ірина Миронової почав розростатися. Оскільки їхнім екологічно чистим добривом зацікавилися тепличні господарства. Нині добрива також продаються в магазинах. А фермери подумують над тим, як долучитися до вирішення глобальної проблеми Львова зі сміттям, адже їхні черв’яки готові переробляти органічні відходи й із міського звалища.

Landlord раніше розповідав, скільки рослинні рештки можуть давати енергії.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку