Кейс: жителька Тернопільщини виготовляє вдома олію з кокосу та кунжуту

Про це повідомляє Сільський господар Плюс.
Анелія Сенчишина з Тернопільської області разом з чоловіком займається виготовленням 10 видів олії: з льону, коноплі, та білого кунжуту, гірчиці, розторопші, горіхів, чищеного соняшника, чорного кмину. А нещодавно почала готувати олію з кокоса. Першою була лляна олія – для себе та друзів. Пізніше попит зріс. Для роботи придбали спеціальний прес.
Читайте: Кейс: польський фермер виготовляє біо-посуд з висівок
Використовують лише якісне насіння у перевірених постачальників. Олію виготовляють без обробки та фільтрації при температурі в 36 градусів, щоб не втрачала корисних властивостей.
Як повідомляв LANDLORD, фермер з Тернопільщини відкрив цех з переробки соломи на паливні брикети, які можуть замінити дрова, вугілля та природний газ.
Фото: Сільський господар Плюс