Новини / Рослинництво     19 лютого 2019 15:33

Індія рекордно скорочує виробництво цукру

Індія суттєво скорочує виробництво цукрової тростини та зменшує експорт цукру майже вдвічі – із запланованих 5 млн тонн до 2,5-3 млн тонн у новому маркетинговому сезоні. Причиною такого падіння виробництва став перевиробіток цукру в світі та відтак – рекордне зниження цін 2018-го року на нього – на 21%. Експерти вважають: зменшення кількості солодкого продукту стабілізує ціну та попит на нього.

Про це повідомляє Business Standart.

Також серед причин зменшення площ цукрової тростини – посуха, яка разом із низькими цінами торік завдала збитків місцевим фермерам.

Наразі Індія конкурує з Бразилією за першість у світовому виробництві та експорті цукру. Однак, як і суперниця, скорочує насадження цукрової тростини.

ЧитайтеТОП-10 найбільших виробників цукру в Україні (ІНФОГРАФІКА)

Раніше виробництво було заплановане на рівні 31,5 млн тонн у новому маркетинговому сезоні, що розпочнеться в жовтні 2019-го. Проте вже зараз, за попередніми оцінками, ця цифра може бути меншою за 30 млн тонн.

При цьому на експорт піде всього 2,5 млн тонн. На темпи продажу продукції за кордон вплине й підняття мінімальної ціни на цукор усередині країни. Так, 15 лютого індійський уряд заявив, що закріпив мінімальну ціну на цукор у розмірі $0,43/кг. Чиновники сподіваються, що це позитивно вплине на заборгованість цукровиробників.

Як раніше повідомляв Landlord, аналітики прогнозують, що й українські виробники в новому сезоні зменшать виробництво цукру. Компанії засіють цукровим буряком 220–230 тис. га, що на 25% менше, ніж у 2018 році. Цей показник стане найнижчим в Україні за останні 5 років.

Читайте також