Так, відвідувачам нагадають про рекорд, встановлений під час проведення Агропорту у Львові, коли 20 кухарів – членів асоціації «Західна Шеф Група» приготували 3906 кг органічної гречаної каші з м’ясом та грибами.
Саме так уперше органічні виробники з усієї України надали свої продукти для спільної промоції. З Полтавщини привезли 1,5 т гречаної крупи та 100 л олії. Харків’яни надали 300 кг цибулі, київська компанія – 3 кг чорного перцю та 0,5 кг лаврового листу. Фермери Львівщини, Волині, Тернопільщини дали 20 кг грибів, 100 кг моркви, майже 500 кг м’яса (телятини, яловичини та свинини), 15 кг часнику, 50 кг вершкового масла, а також тушківку, смалець та прянощі. Страва була приготована повністю із сертифікованих органічних продуктів.
Читайте: 40 сортів хурми: екзотичний сад фермера з Тернопільщини
Також гідне місце на виставці отримає медовик-рекордсмен (11,27 м2), що було приготований у рамках 5-ї річниці Агропорту в Харкові. Для приготування цього смаколика масою 110 кг, було використано 24 кгцукру, 400 органічних курячих яєць, 14 кг борошна, 10 кг органічних вершків та 6 кг органічного меду.
Третім південним рекордсменом на експозиції стане органічний кизиловий морс, зварений під час Херсонського Агропорту і для виготовлення понад 100 літрів якого було використано близько 20 кг органічного кизилу та 20 кг цукру.
Примітно, що і медівник, і морс отримали офіційні сертифікати національного сертифікаційного органу «Органік стандарт», інспектори якого контролювали увесь процес від їхньої доставки до приготування.
Крім того, на фотовиставці будуть продемонстровані світлини з Національного павільйону на виставці Biofach 2019, де Україна була презентована вшосте. Саме цього разу Україна на цьому заході представила рекордний асортимент національної української продукції від рекордної кількості виробників. І все це відбувалося на фоні найбільшого за всі часи українських павільйонів Національного прапора.
«Нам вдалося об’єднати виробників навколо спільної мети – популяризації українських органічних продуктів. А це і є головне досягнення. Вкотре ми всі знову зберемося в перший день виставки, щоб ще раз пригадати як це було, та підвести підсумки. І час обрали дуже доречний – як раз у розпалі довгоочікуваного органічного Закону. На відкриття фотовиставки будуть запрошені всі дотичні до цих рекордів виробники. Їх близько 40. Сама фотовиставка триватиме до наступної аграрної події – Агропорт Схід Харків 2019, – де і знайде своє логічне продовження», – повідомив Дмитро Титаренко, генеральний менеджер Агропорт України.
Організаторами рекордів виступили: ГС «Органічна Україна» та Agroportex.Bio.
Фотовиставка проходитиме з 28 серпня до 27 вересня на території холу Міністерства аграрної політики та продовольства України за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 24. Вхід вільний.
Офіційне відкриття за участю органічних операторів та виробників відбудеться 28 серпня 2019 о 18:30.
Landlord раніше повідомляв про те, що національний кулінарний рекорд, встановлений на Агропорт Південь Херсон 2019, був покликаний привернути увагу до органічного сільського господарства. Учасники заходу виготовили для гостей близько 100 літрів ягідного морсу з понад 150 кг плодів органічного кизилу.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!