Новини    25.05.2018 09:44

Гонконг відкрив свій ринок для українських м’яса птиці та яєць


Україна та Гонконг погодили ветеринарний сертифікат для експорту м’яса птиці та яєць. Про це повідомила Держспоживслужба.

«Держспоживслужба та компетентний орган Спеціального адміністративного округу Гонконгу погодили ветеринарний сертифікат для експорту м’яса птиці та продуктів з нього, яєць та яєчних продуктів з України до Спеціального адміністративного округу Гонконгу», – йдеться в повідомленні.

Сертифікат гарантує, що описані в ньому продукти тваринного походження виготовлено на потужностях, які включені до переліку підприємств, яким компетентний орган України надав право експорту, та де запроваджено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

Згідно з сертифікатом, українські підприємства мають право постачати: свіжу або заморожену тушу домашньої птиці, качки, гуски або індички; свіжу або заморожену частину будь-якої тушки, що не є внутрішніми органами; свіжу або заморожену внутрішню частину будь-якої згаданої птиці, що є їстівними внутрішніми органами.

Також сертифікат діє на поставки яєць птиці: зі шкарлупою або без шкарлупи; сире або частково приготоване; підсолене, консервоване або оброблене іншим чином; в замороженому, рідкому чи сухому вигляді.

Упродовж 2017-го та першого місяця 2018 року Держспоживслужба та компетентні органи іноземних держав погодили 19 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт.

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Вас зацікавить