З початку війни ринок макаронних виробів просів. Не всі зуміли пережити минулий рік і змушені були закрити своє виробництво. Особливо це стосується малих виробників. З економічної точки зору їм було не вигідно вести цей бізнес. Про це розповів виконавчий директор підприємства “Зодіак” Олексій Старіков в інтерв’ю Latifundist.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
У перші пів року ще продажі були, бо населення формувало вдома стратегічний запас. А потім в країну почали завозити у великих об’ємах гуманітарну допомогу і реалізація впала. Адже до тих запасів, що населення вже зробило, додалися ще й продуктові набори від благодійних фондів,— зазначив Старіков.
Нагадаємо, підприємство “Зодіак” відновило виробництво макаронних виробів у Чугуївському районі Харківської області. До повномасштабного вторгнення “Зодіак” входив у п’ятірку найбільш відомих в Україні брендів макаронних виробів. Під час активних бойових дій підприємство було обстріляне і зазнало пошкоджень.
Україна знизила експорт макаронних виробів (до 18 тис. т), втратила свої попередні позиції і посіла у світовому рейтингу 47-ме місце.
Фабрика “Віліс” відкрила нову лінію з виробництва макаронної продукції швидкого приготування на Рівненщині.
В Україні вже другий сезон поспіль простежується знижувальний тренд у виробництві макаронних виробів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!