Новини    22 серпня 2017 10:08

Дефіцит підганяє ціни на свинину


Цьогоріч надходження свинини на внутрішній ринок упало. Причина – подвоєння експорту та зниження імпортних надходжень.

Споживачі дефіциту не відчувають, та він відбивається на ціні. За даними ринку «Шувар», останнім часом вартість сала прибавила 20%, фарш подорожчав на 11%, м’ясо – на 1-7%. Не змінилась в ціні свиняча вирізка, ошийок та ребра.

«Потенціал виробництва свинини падає через скорочення поголів’я. Тому ціни очікувано зростають», – каже Андрій Панкратов, аналітик ФАО.

Як зазначають в асоціації «Свинарі України», у січні-липні споживання свинини та продуктів з неї знизилось на 2,6%, до 478 000 тонн. Проте це є наслідком зниження пропозиції від виробників, а не послаблення попиту.

«Споживчі настрої українців протягом травня-липня були сталими. Проти минулого року оцінки власного матеріального становища виросли на 4,5 одиниці», – додають в асоціації.

Виробництво свинини з початку року упало на 0,5%. Натомість зросло виробництво яловичини та птиці.

Ще немає новин у цій стрічці ...