У сільгосппідприємстві, що працює в Ясенівці Городнянського району Чернігівської області, під контролем замовників-ізраїльтян збирають органічну пшеницю (спельту) для виробництва маци в Ізраїлі. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Чернігівське відділення Суспільного телебачення України.
«В Ізраїлі не росте така спельта на мацу. Тут вона здорова, смачна і лабораторні показники хороші. Два роки тому я купував небагато для експерименту і все пройшло добре. Тому зараз хочу взяти велику партію. Я – першовідкривач у налагодженні таких контактів з Україною – закуповую зерно, роблю на своєму млині борошно і виготовляю мацу. Це вперше в Ізраїлі. Раніше привозили вже готову мацу з Америки та Англії», – розповів ізраїльський підприємець Асаф Нов.
Він додав, що вимоги до вирощування і збору кошерної пшениці для маци – дуже високі, тому що це пов’язано з релігійним хлібом. Але українці з завданням впоралися.
Асаф Нов із міста Хадера та його помічники приїхали в Ясенівку спеціально, щоб проконтролювати всі процеси збору спельти. І будуть тут, доки весь врожай не буде зібрано й завезено у сховище.
Підприємство в Ясенівці ізраїльтяни обрали тому, що воно спеціалізується на органічному виробництві – тут не застосовують гербіцидів та засобів хімзахисту рослин. Всього для них зберуть 44 т органічної пшениці. Пізніше її буде відправлено в Одесу, а звідти морем – в ізраїльське місто Хайфу.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!