Група кардіологів з лікарні Шаосіна разом із колегами з лікарні Чжуцзі провела дослідження, в результаті якого виявила зв’язок між споживанням темного шоколаду і зниженням ризику розвитку есенціальної гіпертонії.
За інформацією видання medicalxpress, гіпертонія – це термін, який використовується для опису хронічного високого кров’яного тиску, а “есенціальна гіпертензія” вказує на той випадок, коли джерело цього підвищеного тиску невідоме.
Останні роки вчені отримали повідомлення про те, що споживання темного шоколаду може призводити до певних корисних ефектів завдяки вмісту флаванолів, включаючи зменшення запалення та інших факторів, пов’язаних з коронарними захворюваннями.
Результати дослідження, опубліковані в журналі Scientific Reports, показали, що регулярне споживання темного шоколаду має значний зв’язок зі зниженням ризику розвитку гіпертонії. Дослідники використали метод менделівської рандомізації, який полягає в вивченні генетичних профілів для встановлення причинно-наслідкового зв’язку між втручанням і ефектом.
Застосовуючи цей метод до генетичних даних 64 945 осіб, вчені знайшли асоціації між вживанням темного шоколаду і зниженням ризику гіпертонії, а також певний зв’язок зі зниженням ризику венозної тромбоемболії.
Вони наголосили на необхідності подальших досліджень темного шоколаду та його компонентів для визначення можливості їхнього застосування в лікуванні есенціальної гіпертензії.
Нагадаємо, нестача вітамінів в організмі може слугувати причиною різноманітних захворювань, слабкості та в’ялості організму людини. Саме тому спеціалісти – лікарі, дієтологи – наголошують на тому, що “розумне” харчування з достатньою кількістю вітамінів та мікроелементів має бути присутнім в кожному житті.
Чимало людей їдять недостатньо клітковини протягом дня, особливо взимку, коли ви вживаєте менше овочів та фруктів. Втім, дієтологиня Емі Горін переконана, що вам просто необхідно вживати більше клітковини, якщо ви хочете підтримувати здоровий спосіб життя чи намагаєтеся скинути кілька кілограмів.
Деякі закуски можуть порушити рівень цукру в крові та активізувати нервову систему, а також погіршити ваше травлення. І Сара Гароне, експертка з дієтології, розповіла про такі продукти.
Для багатьох людей відмова від улюблених солодощів при переході на здоровий спосіб харчування є викликом. Проте, за даними Міністерства охорони здоровʼя України, можливо поєднувати задоволення від печива та цукерок зі здоровим харчуванням, дотримуючись певних правил.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!