Про це повідомляє на свої сторінці у Твіттер відомий американський оглядач агроринку Карен Браун.
Аналітик наводить трирічну динаміку показників імпорту сої та соєвих продуктів до ЄС.
Through Jan. 20, European Union countries imported 7.8 million tonnes of #soybeans, up 11% from a year ago. But #soymeal imports have fallen 13% on the year to 9.6 million tonnes. Good crush margins (and cheap beans) = more bean imports, fewer meal imports. pic.twitter.com/lE88r7BSE1
— Karen Braun (@kannbwx) 21 січня 2019 р.
За словами Карен Браун, цифри свідчать про те, що ці закупівлі не були політично мотивованими (як вважають деякі аналітики). Причина такої динаміки в тому, що сирі боби купувати дешевше, ніж продукти переробки сої.
Читайте: Як продавати та де реєструвати велику сільгосптехніку – зміни у законодавстві
«Ефективність перемагає», – робить висновок Карен Браун.
Landlord раніше повідомляв про те, що за півроку імпорт сої до ЄС зріс удвічі. Ця сировина використовується в Євросоюзі в основному для виробництва біодизеля.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!