Агрохолдинг Астарта у вересні почав реалізацію нового інвестиційного проекту, в рамках якого на базі інтегрованого комплексу з переробки сої (м. Глобине) буде побудована нова технологічна лінія поглибленої переробки сої. Її потужністю складе до 100 тис. тонн соєвого протеїнового концентрату в рік.
Реалізація проекту триватиме два роки, обсяг запланованих інвестицій близько $50 млн.
Інноваційна для України технологія передбачає виробництво соєвого протеїнового концентрату (СПК) з негранульованого соєвого шроту методом екстракції з використанням водно-спиртового розчину. Соєвий концентрат використовується в якості високоякісної кормової добавки для всіх видів тварин, птиці, риби.
Читайте: Астарта продовжує перероблювати імпортований цукор-сирець
“Для України важлво переорієнтувати свою економіку з сировинної моделі експорту на виробництво продуктів з високою доданою вартістю і глибока переробка сої є одним з перспективних напрямків. Більш того, “Астарта” запропонує ринку не просто якісний продукт, а якісний не ГМО продукт, вироблений з європейської сої. Наявність такого високоякісного продукту на ринку також буде сприяти розвитку в Україні таких супутніх галузей як аквакультура і тваринництво”, – зазначив засновник і генеральний директор агропромхолдингу Астарта-Київ Віктор Іванчик.
Довідка. Астарта – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ “Глобинський переробний завод”).
Раніше Landlord повідомляв, що “дочка” швейцарської компанії інвестує $40 млн у порт “Чорноморськ”.
Джерело: Астарта
Наталія Софієнко, Landlord
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!