Про це йдеться в сюжеті UA.TV.
Екзотику вирощує в спеціальній критій теплиці. Саджанці удобрює перегноєм та біогумусом. Шкідливих хімічних препаратів не використовує. Тож фрукти називає органічними.
Шкідників виводить спеціальними біопрепаратами, які не шкодять довкіллю та самій рослині.
Для поливу рослин використовує джерельну воду з місцевої свердловини глибиною в 46 метрів.
«Цитрусові не люблять перестановок. Для них має бути відведене одне стабільне місце. Також має бути правильно зроблений дренаж. Обов’язково поверх керамзиту – мокрий пісок. Такого не робить ніхто, в жодній інструкції такого не написано, однак це – одна із запорук хорошого врожаю», – ділиться секретами Анатолій Патій.
Читайте: Живі стільці: британський фермер вирощує меблі
Спочатку екзотичні фрукти вирощував на балконі. Коли місця почали не вистачати – самостійно створив теплицю-термос, на опалення якої потрібно небагато електроенергії.
«Спочатку я утеплив тільки одну сторону, однак та стіна почала руйнуватися – пішов грибок. Тому я утеплив дві сторони за технологією «багатошаровий торт» – і теплиця перестала випускати тепло та пропускати холод. За цією технологією можна будувати не лише теплиці, але й будинки та платити за опалення в 15 разів менше!» – заявив фермер.
Як раніше повідомляв Landlord, на Вінниччині фермер-аматор вирощує гарбузи елітних сортів без підживлення і хімічної обробки. Високий урожай своєї екопродукції пояснює цілинною землею.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!