Ціни на моркву в Україні уже вдвічі вищі, ніж торік – аналітики

Підвищення торгової активності стимулює зростання цін на моркву в Україні. Так, сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 12-16 грн/кг ($0,29-0,39/кг). В середньому це вже у 2,2 рази дорожче, ніж торік і на 32% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.
Експерти зазначають, що основною причиною подорожчання у цьому сегменті стало скорочення пропозиції коренеплодів на ринку через сезонний фактор.
Оператори ринку такий ціновий тренд пов’язують із суттєвим скороченням пропозиції моркви через період міжсезоння. Зокрема, більшість господарств уже завершили реалізацію моркви середніх сортів, тоді як до збирання врожаю пізніших сортів більшість із них ще не приступили.