Новини    05 серпня 2019 17:30

4 причини 18% зростання ціни на цукор

Основна з причин підвищення оптово-відпускної ціни на цукор — зменшення виробництва на третину.

Ціновий прогноз на цукор оприлюднила НАЦУ «Укрцукор». Так, за її оцінками, оптово-відпускні ціни зростуть на 18%.

У Національній асоціації цукровиків України «Укрцукор» назвали чотири причини такої ситуації на ринку:

  • зменшення посівних площ цукорового буряка;
  • несприятливі погодні умови;
  • розповсюдження хвороб цукрових буряків у 2019-2020 роках;
  • із перших трьох причин як їх наслідок виникає четверта: зменшиться виробництво цукру.

Читайте: Укрцукор назвав 3 причини падіння виробництва цукру

У НАЦУ прогнозують, що виробництво цукру в Україні зменшиться у 2019/2020 маркетинговому році на понад третину у порівнянні із попереднім роком: до 1,1-1,2 млн т.

Як повідомляв Landlord раніше, через скорочення посівних площ цукрового буряку в ЄС підтримає ціни на цукор.

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...