Новини / Рослинництво     23 вересня 2019 16:12

3000 кг органічних овочів на рік: сіті-ферма на даху годує пацієнтів бостонської клініки 

Еко-ферма площею 2500 квадратних футів, що розташувалася на даху Бостонського медичного центру, забезпечує рослинною продукцією пацієнтів клініки – людей з низьким доходом і похилого віку. Також вона виконує функцію ізоляції будівлі, знижуючи витрати на охолодження та опалення.

Про це повідомляє returntonow.net.

Понад 100 волонтерів доглядають за городом, де ростуть капуста, помідори, морква, огірки, перець, баклажани, квасоля, кабачки і різноманітні трави. Культури вирощуються в органічному ґрунті й запилюються двома бджолиними вуликами, які також забезпечують медом.

Читайте: Судно зі зерносховищем на 10 тис. тонн: 140-метровий гігант Нібулона

Еко-ферма ізолює будівлю, зменшуючи витрати на охолодження та опалення, і поглинає дощову воду, яка інакше призводила б до розливання стічних вод на вулицях міста.

Щорічно тут вирощується приблизно від 5000 до 7000 фунтів (2200–3100 кг) рослинної продукції.

«Більшість людей асоціюють лікарні з жахливою їжею, в той час як пацієнтам потрібна саме поживна їжа», – розповідає менеджер ферми Ліндсей Аллен. Він керує системою компостування і перемежуванням культур, що запобігає розмноженню шкідників і допомагає залучити корисних комах.

«Я намагаюся розглядати цю ферму як екосистему, – говорить Аллен. – З відходів ми створюємо компост і в підсумку маємо родючий грунт».

Landlord раніше повідомляв про те, що у трьох німецьких торгових мережах – Edeka, Migros та Metro – овочі вирощують на очах у споживача у вертикальних теплицях за методом гідропоніки. Освітлення забезпечують світлодіодні лампи. Для кожного виду продукції умови регулюються індивідуально.

Читайте також