Кейси / ВІДЕО    08 грудня 2018 12:00

Кейс: органічні кури, огірки та черв’яки. Фермер з Житомирщини відкрив еко-ферму

У Житомирській області є еко-ферма під назвою "Дача", де господар вирощує органічних курей, черв'яків, малину, огірки та лохину. Черв'яків використовують для переробки відходів на чистий гумус. На всю  продукцію з ферми у власника є сертифікати, що підтверджують її органічність.  

Про це повідомляє Агро-Центр.

Олександр Щербина з Житомирської області – власник незвичайної ферми, де вирощують біля 700 еко-курей, які несуть органічні яйця. Окрім цього на фермі ростуть лохина, малина та огірки. Усі ці продукти мають сертифікати, що підтверджують їхню органічність. Відходи на чистий гумус в еко-господарстві переробляють спеціальні черв’яки з Каліфорнії. Цей гумус використовують для живлення рослин. Органічних курей не можна тримати у клітках – на 6 курей має бути 1 кв.м. Тож, на фермі вони вільно гуляють та їдять виключно органічне зерно, крейду та морські мушлі.

Читайте: Що треба знати фермеру, аби уникнути рейдерства

Збуває органічну продукцію Олександр Щербина у власних магазинах.

Як повідомляв LANDLORD, фермер з Тернопільщини відкрив цех з переробки соломи на паливні брикети, які можуть замінити дрова, вугілля та природний газ.

Відео: Ля село Фото: Агро-Центр

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Вас зацікавить